Specijalna Promocija 3
ŠTO SU POTVRDILE STUDIJE O KLAMATSKOJ AFA ALGI
Banner
Home AFA alge O algama ŠTO SU POTVRDILE STUDIJE O KLAMATSKOJ AFA ALGI
ŠTO SU POTVRDILE STUDIJE O KLAMATSKOJ AFA ALGI PDF Print E-mail
AFA alge - O algama
Written by ana   
Wednesday, 09 January 2013 21:29

ŠTO SU POTVRDILE STUDIJE O KLAMATSKOJ AFA ALGI

Odbor liječnika obavio je studiju, u kojoj su analizirali na stotine dokumentiranih primjera o djelovanju konzumiranja klamatskih algi. Studija je utvrdila, da klamatske alge imaju dobrotvorno djelovanje kod artritisa i upala, fibromijalgije (poremećaj koji uzrokuje bolove u mišićima i umor), alergija na hranu i alergijskih bolesti dišnih organa, te kod neuroloških poremećaja, kao što su depresija i deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj (ADHD).

IMUNOLOŠKI SUSTAV: Klamatske alge stimuliraju aktivnost makrofaga. Dva sata nakon konzumiranja potiču  40-postotnu aktivost T-limfocita, najvažnijih obrambenih mehanizma u krvi, organima i tkivima. Djelovanje traje 4-6 sati. Ne postoji rizik imunološke hiperstimulacije, jer klamatske alge inhibiraju imunološke sastojke, koji uzrokuju upale. Dakle, alge vrlo dobro uravnotežuju naš imunitet (one su imunomodulatorne). Nijedna druga hrana nema takva svojstva!

UPALNI PROCESI: Klamatske alge izvrstan su izvor fikocijanina, tipičnih zeleno-plavih molekula, koje zaustave veći dio upalnih procesa i nemaju nuspojava. Snažnije protuupalno djelovanje klamatskih algi rezultat je  sinergijskog dopunjavanja veće količine antioksidansa i nezasićenih masnih kiselina omega-3.

MASNOĆE: Pokusi na životinjama, koje su konzumirale klamatske alge, dokazali su, da je pomoću takvih algi moguće brzo uravnotežiti metabolizam masnoća i tako pridonijeti smanjenju kolesterola i triglicerida u krvi.  Studija – obavili su je na univerzitetu u Urbinu na proizvodu, koji sadrži mikroalge Klamath i PhycoPlus® (ekstrakt fikocijanina od klamatskih algi) – dala je iste rezultate i kod pacijenata, kod kojih su se vrijednosti kolesterola i triglicerida značajno smanjile, a zaustavili su se i procesi lipoperoksidacije, koji su obično odgovorni za srčano-žilne bolesti i bolesti jetre te uzrokuju starenje stanica.

GLIKEMIJA: Klamatske alge pomažu kod ravnoteže glikemije (razine glukoze u krvi), jer djelomice sadrže djelovanje enzima (alfa-amilaze, glukoze i maltaze), odgovornih za apsorpciju šećera. Dakle, klamatske alge značajne su u borbi protiv tako zvanog sindroma X. Radi se o poremećaju metabolizma šećera i inzulina, što s vremenom dovodi do sve većih suvremenih poremećaja metabolizma, npr. hipoglikemije, šećerne bolesti, a pogotovo do prekomjerne tjelesne težine djece i odraslih (alge Klamath pomažu uravnotežiti pravilan metabolizam masnoća).

METABOLIZAM: Pokusnog kunića su hranili dodatkom manje količine klamatskih algi (0,05 postotaka obroka). Mišići i organi su se tijekom konzumiranja algi povećali za 16 posto! Ta je činjenica vrlo važna kod djece, adolescenta i sportaša. Radi se o iznimnom uspjehu, pogotovo ako pogledamo slične studije, obavljene s algom spirulina (i do 73 postotaka obroka), koje nisu dale takve rezultate.

ŽIVČANI SUSTAV: Poremećaji, kao što su depresija i deficit pažnje, pripadaju poremećajima, koje možemo ukloniti konzumiranjem klamatske AFA alge, što je utvrdila i navedena retrospektivna studija.

Izvrsna hranjiva vrijednost klamatskih algi  utječe na živčani sustav i mozak. Utvrđeno je, da klamatske alge, sušene po sistemu Refractance Window® (kojeg se poslužuje i Nutrigea), sadrže veliku količinu tvari, nužnih za obnovu živaca - feniletilamin (PEA). PEA je aminokiselina, koju mozak proizvodi prirodnim putem i koja direktno aktivira značajne hormone mozga, kao što su dopamin i adrenalin. Hranjivost algi i velik sadržaj feniletilamina ključ su liječenja blažih ozljeda mozga. Dodavanjem PEA (od 10 do 60mg) moguće je ukloniti oko 60 postotaka kliničkih depresija. Tek nekoliko grama klamatskih algi – pogotovo NutriMax, koji sadrži i ekstrakt PhycoPlus®, s većom koncentracijom PEA – ima bolji rezultat nego 10mg PEA, kojem je potrebno dodavati i druge hranjive tvari klamatske alge, npr. pigment fikocijanin, koji dobro štiti mozak.

Zbog sadržaja aminokiseline PEA, klamatske alge koristimo i kod poboljšavanja raspoloženja i smanjivanja stresa, a pozitivno djeluju i kod poremećaja pažnje i hiperaktivnosti (ADHD). Aminokiselinu PEA nazvali su i »molekula ljubavi«, jer ju mozak proizvodi kada smo zaljubljeni i sretni.

MATIČNE STANICE: Iako su do sada obavili samo prethodne studije, doznali su, da klamatske alge potiču rast i cirkulaciju unutrašnjih matičnih stanica. Najnovija istraga utvrđuje, da unutrašnje matične stanice mogu ukloniti različite poremećaje organa, također i one, koje se smatraju neizlječivim.

Dokaz da klamatske alge utječu na matične stanice, redovitim konzumiranjem tih mikroalgi pomoći će se organizmu uklanjati različite stanične i organske poremećaje.

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla