Specijalna Promocija 3
Rezultati istraživanja korištenja AFA alge u prehrani djece
Banner
Home AFA alge O algama Rezultati istraživanja korištenja AFA alge u prehrani djece
Rezultati istraživanja korištenja AFA alge u prehrani djece PDF Print E-mail
AFA alge - O algama
Written by ana   
Wednesday, 09 January 2013 21:34

 


Nikaragva - Srednja Amerika Sveučilište u Sevulla i Aguirre (1995) , u svojim doktorskim istraživanjima proučavali su 1.567 školske djece koji su dobivali 1 gram (4 kapsule) AFA na dan u toku šest mjeseci. Ključni nalaz je bio 81%  poboljšanje dječjih rezultata.                                                                                                          

Harvard, Massachusetts - Centar za obiteljsko zdravlje                    

Claudia Jarratt i njeno osoblje (1997) provodi istraživanje sa uključenih 142 djece koji su jeli AFA između 0,5 i 1 gr dnevno, deset tjedana.    - Poboljšane socijalne vještine s vršnjacima, smanjenje anksioznosti i depresije, manje polemični, kontroliraju ponašanje i manje zahtjevni, povećana sposobnost da slijede upute i usredotoče se na zadatke.Jeffrey Bruno, dr.sc., Joe-Jo Gittelman, i Barry Tuchfeld,  (1998) su proveli istraživanje  sa 31 djetetom u posebnom programu za čitanje koji su jeli 1,5 g, do 3 g, AFA alge na dan i to za tri mjeseca.                                                       

Značajna poboljšanja u odnosu na roditelje i nastavnike, poboljšanje memorije u odnosu na djecu iste dobi, poboljšanje ocjena i koncentracije.
Ključni nalaz. Skupina koja je uzimala AFA algu pokazala je značajno smanjenje toksičnih razina aluminija u organizmu. Otrovne razine aluminija su u korelaciji s učenjem. 

John Taylor, dr.sc.,  naglašava često kako je nedostatak  hranjivih tvari povezan sa AD/HD i opisuje kako AFA (Blue Green Algae) pruža sve potrebne komponente. Osim toga, spominje potencijalno neuro toksične tvari koje treba izbjegavati kod djece s posebnim potrebama.      

„Izvještaj Djeca i Alge" je sažetak informacija Centra za obiteljsko zdravlje prikupljene tijekom svojih istraživačkih studija od 140 djece. Ovo je istraživanje započelo sa ciljem istražiti učinke prehrane Super Blue Green Algom AFA na djecu koja se bore s učenjem i imaju socijalne i društvene probleme.  Pitanje istraživačkom timu je bilo da li će alge u dječjoj prehrani  ublažiti probleme s kojima se djeca susreću.             

Statistička analiza podataka prikupljenih tijekom ovog studija pokazuje da je hranjenje algama, AFA algom, imalo pozitivan ishod.

 

Last Updated on Friday, 11 January 2013 11:03
 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla