Specijalna Promocija 3
Radije svjesni nego bolesni
Banner
Home AFA alge O algama Radije svjesni nego bolesni
Radije svjesni nego bolesni PDF Print E-mail
AFA alge - O algama
Written by ana   
Tuesday, 29 January 2013 07:48

Radije svjesni nego bolesni

Svi bez razlike želimo bolje nositi brige i napetost, uživati ​​veću energiju, biti više motivirani i manje opterećeni emocionalnom prtljagom, imati bolje međuljudske odnose i više povjerenja u život i ljude…..

Zaista je teško povjerovati da je rješenje u toj maloj moćnoj biljci, mikroalgi a posebno AFA algi, koja je sposobna nahraniti nas sa svim potrebnim hranjivima i dovesti tijelo u stanje savršenog funkcioniranja, sa snažnim imuno sustavom i osjećajem radosti i punine života.

Ovu čudesnu, moćnu, malu biljku su u svoju prehranu uključili

- oni koji su osvijestili da je za kvalitetan život potrebno dobro zdravlje i
- oni bolesni koji su je prepoznali kao višestruku pomoć na putu ozdravljenja.


Evo kratka inventura njene riznice

60 minerala (npr. Krom, važan za proizvodnju energije unutar stanica. Ova činjenica može objasniti poticajnu energiju),
14 vitamina ( uključujući i biološki aktivan B12, neophodno potreban veganima i vegetarijancima),
20 aminokiselina (velike količine linolenske kiseline pomaže u održavanju hormonske ravnoteže, zdravlju srca, kao i u prevenciji i korekciji degenerativnih bolesti.)
Omega 3, Omega 6 masne kiseline, ( u razmjeru za kojeg prehrambeni stručnjaci kažu da je najpovoljniji za konzumiranje )
Više od 60% proteina ( važni u prehrani sportaša i svih koji trebaju pogonsko gorivo visoke energetske vrijednosti)
Karotenoidi (važni za vid, štite jetru, štiti od tumora……)    beta-karoten, vitamin A i cink zajedno su u mogućnosti stabilizirati staničnu membranu, popraviti tkiva, sintetizirati kolagen i smanjiti vrijeme liječenja.

“Dva grama AFA alge će osigurati jednaku količinu beta-karotena  kao 80 grama mrkve, 1200 grama salate, četiri rajčice, ili četiri kuhana jaja. Kritički osvrt na hranu i znanosti i prehranu, 1991. "Beta-karoten je najpotentniji neutralizator slobodnih radikala danas poznat kao odličan čistač. Beta karotenom se može obrnuti proces malignih stanica." Dr. Charles Simone, liječnik i autor Cancer and Nutrition (McGraw-Hill, 1983)

Klorofil   …..“Značajna uloga klorofila je i zbog centralnog atoma magnezija. Ovaj rijetki mineral igra važnu ulogu u sustavu 325 različitih enzima i kontrolira gotovo svaki od naših vitalnih procesa. Bruner, EH, Effects of Oral Magnesium on Pulmonary. 1985         
AFA – fikocianin ( vrlo snažan antioksidans, potiče imunološki sustav,  pravilan razvoj mišića, kostiju i zglobova kod djece)
Specifični polisaharidi (među njima Imunon, najjača antivirusna tvar, između ostalog važan u borbi protiv alergije… )
Feniletilamin  – eliksir za mozak. Feniletilamin je prirodni stimulans. Djeluje na način da stimulira neurotransmitere u onim dijelovima mozga koji kontroliraju koncentraciju i budnost.

„Najveća vrijednost AFA alge nije samo koncentracija hranjivih tvari u njoj, nego njen učinak na živčani sustav. Ljudi koji uzimaju AFA algu nas izvještavaju o općem porastu mentalne budnosti, mentalnu izdržljivost, kratkoročnu i dugoročnu memoriju, lakše rješavanje problema, kreativnost, kvalitetan san, veći osjećaj blagostanja…“                                                               Dr. Gabriel Cousens, MD, autor u Body, Mind, Spirit, travanj 1995.

"Taj maleni protein je snažan neurotransmitter. Sastoji se od arginina, lizina i prolina, a svaki od njih je dostupan u AFA algi. Zadivljujući učinak tog proteina je da poboljšava sposobnost učenja i uzdiže naš osjećaj blagostanja, stimulirajući moždane stanice mozga "Algae rescues, Karl J. Abrams.

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla