Specijalna Promocija 3
Mikro alge, AFA, spirulina.. smanjuju opasnost od tumora zbog bogatog sadržaja antioksidanata
Banner
Home AFA alge O algama Mikro alge, AFA, spirulina.. smanjuju opasnost od tumora zbog bogatog sadržaja antioksidanata
Mikro alge, AFA, spirulina.. smanjuju opasnost od tumora zbog bogatog sadržaja antioksidanata PDF Print E-mail
AFA alge - O algama
Written by ana   
Wednesday, 22 May 2013 19:50

Mikro alge, AFA, spirulina.. smanjuju opasnost od tumora zbog bogatog sadržaja antioksidanata

Alge su izuzetno bogate beta-karotenom (provitamin A), vitaminima B, C i E kao i mikro elementima: mangan, cink, magnezij, kalcij, bakar, željezo, selen, krom i drugim koji izgrađuju antioksidantne enzime u našem tijelu, koji nas čuvaju od  slobodnih radikala, koji inače pospješuju starenje i dovode do  štetnih staničnih mutacija.

Kanadski liječnici su utvrdili da svakodnevno uzimanje jednog grama AFA alge za 40% povećava migraciju T limfocita u tkiva,  gdje otkrivaju i uništavaju bakterije, viruse, gljivice i stanice raka.

Dokazano je također da je konzumacijom jednog grama mikro alge svakodnevno, u roku godine dana, značajno smanjeno očno oboljenje  kod djece predškolske dobi. Ista količina AFA alge ili spiruline dovela je do pune regresije raka usta kod 44%  oboljelih muškraca koji su žvakali duhan i drugih.

Istraživanja potvrđuju pretpostavku da prirodni keratenoidi u algama posjeduju najveći antioksidantni i antikancerogeni učinak, dok sintetski beta-karoten nije nikada dao tako dobre rezultate, jer se veći dio izoliranih minerala ne može potpuno apsorbirati u tijelu.

Zašto? Vitamini i minerali djeluju sinergijski, pa ih je neophodno uzimati skupa u određenom omjeru, a upravo tako se nalaze u AFA algi.
Mnogi autori, upravo radi toga, tvrde kako većina umjetnih vitaminskih preparata nije dovoljno izbalansirana i zato nemaju željeno i teoretski očekivano djelovanje.

U tom pogledu, alge su bez sumnje u prednosti budući su jedinstvena, prirodna, idealna kombinacija vitamina, minerala i ostalih esencijalnih tvari.

Mikroalge i njihovi ekstrakti sprječavaju razvitak tumora kod ljudi i životinja koji inače nastaju uslijed poremećene strukture DNK, što dovodi do nekontroliranog bujanja i mutacije stanica. Postoji sustav specijalnih enzima, nazvan endonukleaze, koji popravlja DNK i održava stanice zdravim i živim. Kada je aktivnost tih enzima poremećena zbog radijacije i toksina, greške u DNK-u ostaju nepopravljene i može doći do pojave raka.

Laboratorijska istraživanja dokazuju da unikalni polisaharidi u mikro algama povećavaju enzimsku aktivnost u staničnoj jezgri i pospješuju obnovu DNK. Također imaju i snažno djelovanje na imuni sustav i pomažu izgradnju novih imuno kompetentnih stanica.

Važni dijelovi imunog sustava su koštana srž, makrofagi, T- stanice, slezena  i timus. Svi oni pod utjecajem mikro algi funkcioniraju aktivnije i svrsishodnije.  Aktivira se i humoralni imunitet - povećava se proizvodnja antitijela i drugih molekula koje štite organizam od virusa.

Stanični imuni sustav čine stanice koje cirkuliraju u krvi i one koje su stacionarne u organima kao što su jetra, slezena, timusna žlijezda, limfni čvorovi, adenoidi, krajnici i koštana srž. Na sve njih mikro alge, a pogotovo AFA alga, djeluje stimulirajući ih i poboljšavajući njihovu funkciju.


Dakle, pojedite svoje algice i krenite u susret još jednom danu i stotinama mogućnosti!

Veeeeeeeeeeeeliki pozdrav!
Ana

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla