Specijalna Promocija 3
AFA alga ima oko 40% više kalcija i 100% više kroma od spiruline
Banner
Home AFA alge O algama AFA alga ima oko 40% više kalcija i 100% više kroma od spiruline
AFA alga ima oko 40% više kalcija i 100% više kroma od spiruline PDF Print E-mail
AFA alge - O algama
Written by ana   
Tuesday, 18 June 2013 06:58

Matrix World, članak „Zdravlje iz jestivih algi“, donosi odlične informacije o morskim i slatkovodnim algama, između čega se posebno dotiče važnosti joda, obilje kojega imamo u našem proizvodu See power, koji je trenutno u prodaji sa 20 kapsula gratis.

Evo u nastavku dio članka koji govori o nama najinteresantnijoj,  AFA algi:
………………

AFA alga je jestiva vrsta plavozelene alge, najhranjivije hrane na svijetu. Ona je „najzelenija“ hrana jer sadrži najveći postotak klorofila.

Spirulina je također plavozelena alga koja je izvrstan izvor klorofila i sastojka zvanog fitokemikalije, koje se nalaze u biljkama i voću što ih prožima bojom i štiti protiv oštećivanja stanica uzrokovanog slobodnim radikalima. Rak ustiju se može liječiti fitokemikalijama, osobito betakarotenom kojeg u spirulini nalazimo u izobilju. To može objasniti zbog čega je ona usporila, pa čak i zaustavila rast kancerogenih stanica u znanstvenim istraživanjima. Spirulina ima 62% aminokiselina ili 20 puta više proteina od soje i 200 puta više od govedine. Ona je također najbogatiji izvor vitamina B12, a sadrži visoke razine minerala kao što je cink. Također sadrži 10 puta više karotenoida od mrkve a bogata je i klorofilom, uljima te sadrži više omega – 3 od ribljeg ulja.

Obje navedene plavozelene alge imaju sličnu opću koncentraciju proteina, ugljikohidrata, lipida i minerala. Međutim kvaliteta njihovih mikronutritijenata se značajno razlikuje zbog specifičnih uzgojnih i žetvenih tehnika koje se s njima povezuju. Spirulina se, na primjer uzgaja u betonskim ili plastičnim jezercima i njezin „faktor saliniteta“ (sadržaj soli natrijevog klorida) je često i 100 puta veći od AFA alfe. Hranjivi sastojci spiruline su samo odraz tvari koje se umjetno dodaju u obliku mineralnih i ostalih dodataka. AFA se sabire iz vlastitog mineralima bogatog i prirodnog staništa. Bogatstvo mikronutritijenata AFA –e je bolje vidljivo iz činjenice da 30 – ak metara organski hranjivog sedimenta čini bogat izvor minerala kojima se ona hrani. Ogromno bogatstvo ovog sedimenta se reflektira u činjenici da AFA ima oko 40% više kalcija i 100% više kroma od spiruline uz 5 – 10 puta veći sadržaj vitamina C. Spirulina je tropska alga, dok je AFA vrsta koja uspijeva u hladnoj klimi. Obje su bogate fitokemijskim antioksidansima kao što je karoten. Iako sušenjem na suncu i često korištenim tehnikama za brzo sušenje pri obradi spiruline  uvijek izaziva značajan pad postotka betakarotena kao i koncentraciju  metionin sumpora koji sadrži osnovne aminokiseline.

Nekoliko najvažnijih dobrobiti koje se pripisuju AFA algi:

Stimulira oslobađanje matičnih stanica iz koštane srži što ju čini neusporedivim prirodnim proizvodom za regeneraciju i izlječenje.

Stimulira kretanje prirodnih stanica ubojica (vrsta limfocita uključenih u uklanjanje kancerogenih i virusno zaraženih stanica) čime nudi snažnu imunološku podršku.

Izvrstan je izvor bioraspoloživih omega – 3 masnih kiselina, karotenoida i klorofila što pospješuje zdravi rad srca.

Sadrži fikocijanin, plavi pigment koji pomaže u sprječavanju upala i boli, te štiti tijelo od toksičnosti teških metala i pesticida.

Značan je izvor feniletilamina (PEA), koji je poznat po povećanju mentalne budnosti, koncentracije, dobrog raspoloženja, a ublažava depresiju i simptome poremećaja pažnje.

Bogat je izvor vitamina i minerala.

Alge su najpoznatija grupa organizama nazvanih fitoplankton. One se beru i jedu već stoljećima, a njihova neizmjerna hranjiva vrijednost je donedavno prolazila nezapaženo. No znanost se zbog globalne gladi, smanjenih resursa i iscrpljenog zemljišta počela fokusirati na hranjivi potencijal algi. To je rezultiralo mnogim istraživanjima i impresivnim testiranjima zbog čega su ih znanstvenici sa Kalifornijskog sveučilišta nazvali „super hranom koja može pridonijeti postignuću i održavanju dobrobiti“. Klorofil je vrlo važan dio algi. Njegova molekularna struktura je skoro jednaka hemoglobinu, koji je odgovoran za prijenos diljem tijela. Kisik je osnovni nutritijent, a klorofil je središnja molekula za povećanje kisika u sustavu, a uz to je vitalan za brzu asimilaciju aminokiselina u tijelu.

………………….

Ovaj odličan članak, sa vrlo korisnim informacijama, možete naći na http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/09/17/zdravlje-iz-jestivih-algi/

Budimo donositelji dobre vijesti!

Nek nam je lijep dan i neka nam zdravlja i radosti.

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla