Specijalna Promocija 3
Mogu li se uz AFA algu uzimati drugi dodaci prehrani?
Banner
Home AFA alge O algama Mogu li se uz AFA algu uzimati drugi dodaci prehrani?
Mogu li se uz AFA algu uzimati drugi dodaci prehrani? PDF Print E-mail
AFA alge - O algama
Written by ana   
Wednesday, 21 August 2013 22:09

Mikro alge, AFA, spirulina, chlorella, su hrana, namirnice kao i ostale koje koristimo u našoj prehrani, samo što su tisuću puta bogatije sa svim potrebnim nutritivima, u idealnom odnosu, koji sinergijski djeluju na svaku stanicu našeg tijela.

U stvari, toliko su moćne da ih je NASA uzela u obzir kao potencijalnu hranu za svemirska putovanja, jer se astronautima trebaju osigurati namirnice, bogate hranjivima, a da ne zauzimaju puno prostora. NASA je utvrdila, u svojim istraživanjima, da se u 1 kilogram mikro algi nalazi toliko hranjivih tvari koliko ima u oko 1.000 kg raznog najboljeg povrća.

Pa kako su alge hrana, uz njih možemo uzimati sve što poželimo, kao i druge dodatke prehrani. Neće štetiti, a pitanje je koliko će biti koristi, jer moramo znati da su svakom pojedinačnom dodatku, kalciju, željezu …, za apsorpciju potrebni drugi vitamini i minerali.

Zato bi, primjerice, vitamin C trebalo uvijek uzimati zajedno s bioflovonoidima, Vitamin E sa selenom, a da bi resorpcija kalcija bila potpuna, potreban je vitamin D, kalij i magnezij, a uz magnezij je poželjno uzimati vitamine B-kompleksa. Uz omegu-3 nužno je uzimati gama linolensku kiselinu jer stalnim uzimanjem omega-3 u višim dozama, a bez GLA, dolazi do razrjeđenja krvi. Željezo treba uzimati sa vitaminom C, folnom kiselinom te vitaminom B12 jer će se tek tada pravilno resorbirati…..

Potrebno je najmanje 30 minerala, 16 vitamina, 12 esencijalnih aminokiselina, i tri esencijalnih masnih kiselina, kako bi se dobro odvijali svi metabolički procesi.
Na milijunima pojedinačnih slučajeva je potvrđen učinkovit način da dobijemo sve potrebne hranjive tvari u obliku koji je lako probavljiv i koje se apsorbiraju u našim stanicama gotovo odmah - uzmimo mikro alge, točnije AFA algu radi njene 100% probavljivosti. To je prehrambena riznica, puna vitamina, minerala, proteina, zdravih masti i još mnogo toga.

Alge obično konzumiramo kao dodatak prehrani, radi vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari, ali one su zaista potvrdile onu Hipokratovu „neka vaša hrana, bude vaš lijek“, jer se dokazala njihova blagotvornost u mnogim slučajevima kardiovaskularnih bolesti, alergija, dijabetesa, upalnih i imunoloških problema. AFA alga djeluje na psiho-neuro-endokrino-imunološki sustav, a posebno se dokazala kao najbolja hrana za mozak. Nahranjen mozak i britak um nam je i te kako potreban kako bi se fokusirali na bitno, pogotovo danas kada smo bombardirani svim i svačim. Kada smo fokusirani, raste nam samosvijest, otvaraju se novi putovi samopoštovanja i razumijevanja, jer smo doista "u ovom trenutku", osjećamo i mislimo upravo sada i znamo ispravno reagirati na ono što nam se događa, obuzdati i usmjeriti reakciju, popločati svoj put osmijesima, a ne ljutnjom i sl.

AFA alga je neophodna i kod smanjenja kilograma. Hormon leptin kontrolira svaki komadić slagalice kod procesa mršavljenja. Ako je malo leptina, bez obzira što radili, teško ćemo smršaviti.

Dokazano je, također, da jednostavno podizanje razine leptina nije rješenje, jer su
mnogi ljudi prilično neosjetljiv na leptin zbog dugogodišnje visoke razine tjelesnih masti i prehrane procesiranom hranom. Osjetljivosti na leptin ćemo vratiti jednostavno promjenom prehrane, u koju ćemo uključiti više sirovog voća i povrća i značajne doze AFA alge.

Dobro je, s toga, da smo se odlučili obogatiti našu prehranu algicama i nema potrebe uzimati neki drugi dodatak osim sunca – vitamin D.


Neka nam zdravlja i radosti.

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla