Specijalna Promocija 3
ADHD rezultat kemikalija, pesticida - očistimo ih mikroalgama
Banner
Home AFA alge O algama ADHD rezultat kemikalija, pesticida - očistimo ih mikroalgama
ADHD rezultat kemikalija, pesticida - očistimo ih mikroalgama PDF Print E-mail
AFA alge - O algama
Written by ana   
Friday, 13 September 2013 10:57

Pesticidi bi mogli biti glavni uzrok za alarmantan porast ADHD i ostalih pratećih problema kod djece. Studija je obuhvatila 1.139 djece od kojih su neka bila iz ruralnih a neka iz urbanih područja. S obzirom na rezultate, čini se da se pesticidi - a posebno organofosfati - nalaze i u zraku koji udišemo, kao i na hrani koju jedemo.
Prethodne studije su pokazale da pesticidi mogu doprinijeti hiperaktivnosti i kognitivnim problemima kod životinja, ali nova studija sa Sveučilišta u Montrealu i Harvardu, je jedna od prvih koje su pokazale da pesticidi utječu na ljude, i to previše . ( Izvor : Pedijatrija , 2010 DOI : . 10.1542/peds.2009-3058 ) .

Istraživači s Boston University School of Public Health, analizirali su serum uzoraka uzetih od 571 djeteta u dobi između 12 i 15 godina, od kojih je 48 bilo sa dg ADHD. Ta djeca su imala veće razine PCFs od onih koji nisu bili s dijagnozom ADHD.
Drugo istraživanje, prije nekoliko godina, je pokazalo da 98 posto stanovništva ima neki stupanj PCF kemikalija u krvi .
PCFs se uglavnom koriste u prehrambenoj ambalaži.
Dakle, kemikalije koje se koriste u svakodnevnim proizvodima bi mogle biti uzrok ADHD-a (poremećaj pozornosti, hiperaktivni poremećaj).
Izvor : Environmental Health Perspectives , 2010 , DOI : 10.1289/ehp.1001898

U posljednjih nekoliko godina, u Evropi je broj izdanih recepata za ADHD lijekove za malu djecu porastao za 500 posto.
Velika povećanja su rezultat motivacije od strane farmaceutske industrije da se Europa u tretmanu više uskladi sa SAD- u, propisujući djeci stimulanse kao što su Ritalin .
Znači, djeci koja imaju niz navodnih psihičkih bolesti, uključujući ADHD i autizam, se daje droga, pod čime se podrazumijevaju Ritalin (metilfenidat), Dexedrine (dexamphetamine) i Strattera (Atomoxetine).

Istraživači sa Sveučilišta Aarhus u Danskoj su otkrili nagli porast recepata kada je profilirano 850.000 djece rođene između 1990 i 2001. Oni su otkrili da je 61 posto djece s dijagnozom ADHD-a, 16 posto s ASD ( autizam ), a 3 posto s drugim "psihijatrijskim " problemima, a svakome od njih se propisuje jedan od navedenih lijekova.
Ovo povećanje je posljedica niza dopisa poslanih od farmaceutskih tvrtki diljem Evrope. WDDTY istraživači su vidjeli dopise i e-mailove .
( Izvor : Vjesnik djece i adolescenata Psihofarmakologija , 2013 ;130909061602008).

Ovo je još jedan od razloga da preporučene čistače, mikroalge, bilo samo AFA algu ili Zelenu energiju, gdje je su zastupljene i AFA i spirulina, uključite u dječju prehranu, od onih najmanjih pa dalje.

Neka nam zdravlja i radosti!
Ana

Objavljeno u WDDTY /What doctors don"t tell you/ magazinu;

 

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla