Specijalna Promocija 3
Pedijatar dr. Peter Naydenov - Mikroalge su rješenje
Banner
Home AFA alge O algama Pedijatar dr. Peter Naydenov - Mikroalge su rješenje
Pedijatar dr. Peter Naydenov - Mikroalge su rješenje PDF Print E-mail
AFA alge - O algama
Written by ana   
Friday, 13 September 2013 11:02

Kod djece postoje povoljni uvjeti za razvoj stanične gladi zbog ubrzanog metabolizma, povećane potrebe za hranjivim tvarima ( ubrzani rast ) te zbog manjeg volumena probavnog  trakta.

Imaju još i nepotpuno razvijen enzimski sustav ( pogotovo kod beba) i nestabilnu bakterijsku floru u crijevima. Ukratko, probavni sustav djece je nerazvijen a potrebe za esencijalnim tvarima velike - zato je za djecu veoma važno da je hrana visoke kvalitete budući je uzimaju u malim količinama.

Mikroalge su rješenje.
Druga osobitost kod djece je relativna nezrelost imunog sustava - organizam djeteta se postepeno upoznaje s različitim antigenima i izgrađuje svoj imunitet prema njima. I ovdje je važna kvaliteta prehrane.                                                     
U djetinjstvu je veoma intenzivna eritropoeza ( stvaranje crvenih krvnih stanica) i ako postoji neki disbalans u npr. prehrani, može se odmah reflektirati na stanje krvi djeteta. Nama, liječnicima nisu rijetke anemije ( slabokrvnosti ) u tom uzrastu, pogotovo prve dvije godine dok dijete ne počne sve jesti. Osim toga, nervni sustav djeteta je još nezreo a izmjena tvari intenzivna što može dovesti do brzog iscrpljivanja neuropeptida i enzima.
Zato, majke, buduće i sadašnje, pazite na prehranu Vaše djece!  
Svi pedijatri znaju ( i sam sam pedijatar ) koliko je krhko zdravlje djece tijekom prvih godina života i kako se brzo mogu razviti teška, po život opasna stanja pa i kod potpuno zdravih mladih organizama. Kod djece se vrlo brzo mogu razviti stanja elektrolitskog disbalansa i poremećene pH- ravnoteže   (najčešće uzrokovana gastrointestinalnim infekcijama praćenim povraćanjem i proljevom ).

Svako oboljenje u ranom dječjem uzrastu dovodi do poremećaja PNEI (psiho-neuro-endokrino-imunog sustava) i vodi daljnjem pogoršanju zdravlja - nastaje začarani krug. Naime, kad je dijete bolesno, veći dio enzima se usmjerava za stvaranje imuniteta (za obnovu zdravlja) a samim tim ih za digestivni trakt ostaje vrlo malo. To objašnjava zašto su česta oboljenja smetnja rastu.
Drugi veliki problem u dječjoj dobi je zlouporaba lijekova, osobito antibiotika uslijed čega dolazi do disbakterijaze ( poremećene bakterijske flore u crijevima), koja može uzrokovati mikrolezije (sitna oštećenja ) sluznice probavnog   kao i mokraćno - spolnog sustava što opet potiče razne infekcije i alergije. Na taj se način još u početku života mogu "postaviti temelji" budućih oboljenja, smanjenja vitalnosti koja smanjuju inteligenciju ( sposobnost prilagođavanja ), sposobnost stvaralaštva i sl. Sve se to može izbjeći pravilnom prehranom.
Jednostanične alge, taj Božji dar, daju nam mogućnost da osiguramo našoj djeci sve što im je potrebno za zdrav rast i razvoj.

Što se događa u organizmu za vrijeme bolesti ?
- Unutarnji antioksidantni sustav je preopterećen i treba pomoć izvana.
- Smanjuju se zalihe koenzima CoQ10.
Visoka temperatura (koja se kod djece brzo diže) ubrzava puls (za svaki stupanj Celzijusa broj se otkucaja povećava za deset), ubrzava se metabolizam (izmjena tvari)...
Koja je uloga algi u svemu tome?
AFA- alge sadrže veliku količinu vitamina B12 te željeza, dakle supstanci koje  imaju veliki utjecaj pri " stvaranju krvi" , jačanju organizma... Sadrže i većinu esencijalnih ( neophodnih ) mikroelemenata, koje dječji organizam lako iskorištava. Vrlo su bogate bjelančevinama (imaju ih više nego meso), klorofilom, enzimima  i drugim fiziološki - aktivnim tvarima sa ljekovitim učinkom.
Druga vrsta modro-zelenih algi, spirulina - sadrži veliku količinu gamalinolenske kiseline (zbog čega je i dobila naziv "majčino mlijeko planete"). Budući mlijeko u prahu ne sadrži dovoljnu količine te kiseline, preporuča se svoj dojenčadi na umjetnoj prehrani konzumiranje "zelene energije".
Iz vlastitog iskustva preporučam AFA-alge i spirulinu svim zdravim bebama od kraja prvog mjeseca života, a ostali dodaci se mogu kombinirati sa njima pod kontrolom liječnika.
Evo nekoliko preporuka sa dokazanim učinkom;
Briga za zdravlje djeteta treba početi još prije njegova rođenja. Naime, već bi buduća majka (trudnica) trebala uzimati alge zbog neosporno pozitivnog učinka na majku, a i na razvoj čeda. Ne zaboravimo esencijalne masne kiseline, koje aktivno sudjeluju u izgradnji tkiva.
Ako beba slabo napreduje, poslije trećeg mjeseca se može postepeno dodati  "Zelena energija", koja, osim što sadrži neprocjenjive tvari, povećava apetit i stimulira rast. Uvođenje "zelene energije - green energy" u prehranu beba treba biti oprezan, postepen jer sadrži, osim AFA-alge, spiruline i djetelinu koja je grublje strukture i slabije iskoristiva.

Do trećeg mjeseca života djeteta najbolje je uzimati samo AFA-u i spirulinu.

Kod djece se često javljaju blagi oblici neuroze, neurastenije, strahova, napetosti zbog problema u školi, učenja novog gradiva... bez obzira na uzrok, dodatak AFA-algi, Zelene energije i esencijalnih masnih kiselina u svim slučajevima postiže veoma dobar učinak. Isti proizvodi u kombinaciji sa super-antioksidantom, može se koristiti kod epilepsije, dječje cerebralne paralize i mentalne retardiranost (lakši oblici) - ponekad su rezultati zaista iznenađujući.
Nemoguće je nabrojati sva stanja kod kojih alge pomažu djeci. Ne zaboravimo da alge nisu lijekovi već se radi o tzv. super- hrani, koju mnogi roditelji u nedostatku prave informacije uskraćuju svojoj djeci.
Investirana sredstva se vraćaju višestruko.
Naša iskustva potvrđuju da djeca nakon konzumacije algi  (bar tijekom 3-6 mjeseci) rjeđe obolijevaju, a ako i obole, bolest traje kraće i brže prolazi.
Pubertet
U vrijeme puberteta organizam se brže razvija i ima potrebu za kvalitetnijom hranom. U slučaju deficitarne prehrane mogu doći do izražaja neke kronične, kao i neke psihičke bolesti.
Pubertet je period u kojem dolazi do određenih promjena organskih sustava, a najviše PNEI sustava. Znamo da alge djeluju izravno na epifizu, hipofizu i hipotalamus, koji su odgovorni za rad cijelog endokrinog i imunog sustava - kao i  za tzv. biološki sat organizma. U tom uzrastu je povećana potreba za algama, osobito u slučajevima disbalansa PNEI sustava.
U početku puberteta - kod djevojčica, menstrualni ciklus nije  u potpunosti uspostavljen što se manifestira neredovitim menstruacijama.  Neka djeca ulaze u pubertet sa velikim viškom kilograma koji može biti posljedica staničnog gladovanja i nepravilne prehrane tijekom djetinjstva. Ulaskom u taj osjetljivi period posvećuju posebnu pažnju svom vanjskom izgledu te poduzimaju drastične mjere u cilju mršavljenja. To se prvenstveno odnosi na stroge dijete koje pogoršavaju staničnu glad i destabiliziraju metabolizam.
Tijekom puberteta može se javiti i druga krajnost obzirom na težinu, u kombinaciji sa psihičkim problemima, poznata kao  anoreksija. Ona je često uzrok poremećaja menstrualnog ciklusa kod djevojčica, osobito često kod djevojčica koje treniraju gimnastiku.
Praksa pokazuje da uključivanjem algi, nakon jedan ili dva mjeseca, obično dolazi do ponovnog uspostavljanja redovnog menstrualnog ciklusa. Kod dulje uporabe efekt je znatno bolji.
U pubertetu dječaci treniraju i pokušavaju " jačati" mišiće s ciljem poboljšanja vanjskog izgleda. Ponekad, u tajnosti od roditelja pribjegavaju anabolicima ili "svemogućim" dodacima hrane. S jedne strane, ne zna se koliko su čisti i bezopasni, a s druge - uporaba anabolika u tom uzrastu može uzrokovati oštećenje kardiovaskularnog ili drugih sustava.
Ova se opasnost može izbjeći ako im roditelji osiguraju mikroalge, osobito proteinske šejkove, Zelenu energiju i esencijalne masne kiseline kao i koenzim Q10 s ciljem povećanja energije i mišićne mase. To su potpuno sigurni produkti bez štetnih pojava. Štoviše, povrh svega, povećavaju koncentraciju, pamćenje te blagotvorno djeluju na živce, krvotok, imunitet i druge sustave tijela.
Dr. Petar Naydenov, pedijatar, homeopat i algoterapeut - iz knjige „Zelene zrake svjetlosti“

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla