Specijalna Promocija 3
Dr. Mirjana Kostov Došen - AFA u dječjoj prehrani
Banner
Home AFA alge O algama Dr. Mirjana Kostov Došen - AFA u dječjoj prehrani
Dr. Mirjana Kostov Došen - AFA u dječjoj prehrani PDF Print E-mail
AFA alge - O algama
Written by ana   
Friday, 13 September 2013 11:08

Ono što  stvara dodatno veliko opterećenje jesu situacije kada su nam djeca često bolesna, kada ne uče, često se ljute ili su plačljiva ...
Trudimo se s njima provoditi svaki slobodan trenutak,  više  pričati, razumjeti njihove probleme, hraniti ih što kvalitetnije, kako bi im život bio što lakši, radosniji, sretniji ...

Unatoč svemu djeca su opterećenija, neshvaćena, i bolesna. Sve češće djeca već u dojenačkoj dobi imaju problema sa slabim imunitetom, čestim infekcijama, alergijama, pa poremećajem u ponašanju, hiperaktivnošću, agresijom, i slabim uspjehom u školi.

Mnogobrojnim istraživanjima  se došlo se do iznenađujućih podataka da su djeca sa  problemima učenja i lošim rezultatima, redovito imala i nedostatak nekih od važnijih minerala i vitamina u organizmu.  
Tako se došlo do zaključka da uz sve dosad poznate uzročnike (genetika, loš odgoj, trauma i sl.) veliku ulogu kod takvih problema, koji se inače ne bi razvili, ima prehrana - deficiti u prehrani (neadekvatna prehrana ). Kad su se takva djeca kvalitetnije hranila uz dodatak Klamatske alge, rezultati su nakon kratkog vremena bili evidentno bolji …ponašanje manje agresivno, u školi bolje ocjene, djeca su bila manje sklona prehladama i drugim bolestima.

Školska djeca se moraju nositi sa stresom, emocionalno i psihički zahtjevnim životom. Sve to pojačano troši nutrijente iz organizma, pa često razmišljamo o dodatcima prehrani u obliku vitaminsko - mineralnih pripravaka, koji nam se obilato nude na policama ljekarni i trgovina. Međutim, te često umjetne kombinacije organizam teško prepoznaje.

I zato je pravo osvježenje pojava modrozelene Klamatske alge  na našem tržištu.
/ Zelena divlja  AFA alga  -  lat. Aphanizomenon flos aquae  /
Po čemu je Klamatska alga posebna, drugačija od ostale hrane i vitaminsko - mineralnih pripravaka?
Klamatska alga je hrana, potpuno prirodna, bez obrade (manipulacije) i dodataka.
Raste divlje u Klamatskom jezeru koje se nalazi u visokim kaskadnim planinama Oregona, vulkanskog porijekla, puno minerala. Obilje sunčanih dana tijekom ljeta omogućje visok postotak klorofila.
Ovaj mikroskopski organizam sadrži širok spektar vitamina, minerala, sve esencijalne amino kiseline... koje tijelo apsorbira cijelo - usvojivost za ljudski organizam je čudesnih 97%. Niti jedna druga prehrambena namirnica na svijetu ne sadrži tako visok postotak vitamina B skupine, osobito vitamina B12, što omogućuje izrazito bolji rad i stabilniju funkciju cjelokupnog živčanog sustava.
Što to u praksi znači za nas, osobito za našu djecu?                            
Djeca redovnim uzimanjem algi u svakodnevnoj prehrani izgrađuju i održavaju jak i otporni imuni sustav, postižu bolji uspjeh u školi i manje su sklona devijantnom ponašanju.
Upravo ta karakteristika Klamatske alge  bila je poticaj za korištenje u svakodnevnoj prehrani djece u japanskim školama. U Japanu se alge tradicionalno koriste u prehrani, ali zbog specifičnih karakteristika koje AFA alga ima, država posebno preporuča i subvencionira njezino korištenje u svakodnevnoj prehrani djece.
Nema dobne granice za korištenje AFA alge.
Možete je davati djeci staroj nekoliko mjeseci, pa do duboke starosti. Postoje preporučene količine, ali ne možete pogriješiti ni s većim niti s manjim dozama: dati djetetu makar i male količine alge znači da ste nešto dobro učinili za njega taj dan, što će sigurno učiniti sretnim i vas i njega.
Naučite svoje dijete da je alga prirodna hrana  koja mu pomaže da bude zdrav, te da pojede alge odmah ujutro, prije ili uz doručak.
Dio članka, objavljeno u "mama - revija za nosečnice i starše"  
dr. Mirjana Kostov Došen

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla