Specijalna Promocija 3
AFA alga - odgovori na pitanja
Banner
Home AFA alge O algama AFA alga - odgovori na pitanja
AFA alga - odgovori na pitanja PDF Print E-mail
AFA alge - O algama
Written by ana   
Tuesday, 21 January 2014 07:18

Naravno da ne možemo dobiti sve potrebne bjelančevine samo od 1 – 2 grama AFA algi dnevno. Moramo misliti i na ravnotežu ostalih namirnica. No, ovdje je važniji odnos aminokiselina, kvaliteta proteina, u AFA algi, što se sasvim poklapa sa ljudskim potrebama i zato je od ogromnog značaja za održavanje zdravlja, osobito kod vegetarijanaca i onih koji jedu samo sirovu hranu.

Značajna količina i savršen profil;

Histidin (ublažava stres, reumatoidni artritis...)

Izoleucin (jača imunološki sustav, povećava snagu i izdržljivost...), kao i Leucin

Metionin i cistein(metionin pomaže pri snižavanju razine kolesterola, pri liječenju Parkinsonove i sl. bolesti..cistein-poboljšava stanje kose i noktiju, usporava starenje...)

Fenilalanin/tirozin( fenilalanin se ponaša kao antidepresiv, ponekad može imati djelovanje kao prirodno sredstvo protiv bolova...tirozin-pomaže pri ublažavanju stresa, podiže raspoloženje...)

Treonin (neophodan za iskorištavanje proteina u ishrani)

Triptofan(pomaže pri smanjenju napetosti, korisna kod uspavljivanja, ublažava migrene...)

Valin(isto kao izoleucin i leucin, pripadaju EAK sa razgranatim lancem...)

 

Važna osobina AFA-e je stanična membrana. Ona je izgrađena od tvari slične glikogenu te je iskoristiva 97%.Tako, na relativno brz i jednostavan način, aminokiseline AFA-e ulaze u organizam čovjeka bez opterećenja probavnih organa (prvenstveno mislim na pankreas (gušteraču)).

 

Hranjive tvari AFA-e toliko su lako dostupne, da ih dojenčad, bolesnici i stariji mogu usvajati gotovo 100%. Za razliku od toga, stanične stjenke viših biljaka izgrađene su od celuloze, a budući čovjek nema enzima potrebnih za njihovu razgradnju, veliki dio hranjivih sastojaka ne može biti iskorišteno.

AFA raste u malim cvjetovima koje čine mikrofilamenti, građeni od niza stanica. Stanice od 8. do 20. mjesta u tim mikrofilamentima (heterociti) sadrže velike količine glikolipida, koji ( prema istraživanjima, provedenih u Nacionalnom institutu za rak i Nacionalnom institutu za zdravlje SAD) su veoma efikasni protiv virusa SIDE.

 

AFA-alge sadrže gotovo sve vitamine u uravnoteženom stanju, osobito vitamin B12, najvažniji vitamin stvaranja krvi. Ustanovljeno je kako u toj algi ima sedam puta više vitamina B12 nego u svježim jetrima. To je vrlo važno za vegetarijance jer ne postoji opasnost razvoja anemije ako upotrebljavaju i sasvim male količine AFA-e ( 1g suhe algine mase sadrži dva puta više od dnevne potrebe za vitaminom B12).

 

Klamatske AFA alge su najbogatiji poznati izvor željeza u organskoj formi, lako usvojivo..

 

AFA je izuzetno bogata klorofilom - po strukturi molekule ona je slična hemoglobinu u eritrocitima ( koji prenosi kisik) i zato je nazivaju "zelena krv planete". Smatra se da klorofil također sudjeluje u stvaranju krvi te da djeluje kao snažan bio stimulator s prirodnim pročišćavajućim i regenerirajućim učinkom na organizam.

 

Praksa pokazuje da AFA utječe nevjerojatno brzo na određena anemična stanja (sideropenična anemija). Često je teško objasniti rezultate s kliničke točke gledišta osobito kad se ima u vidu da su preporučene doze željeza u farmaceutskim preparatima veće nego u algama.

Tajna AFA-e je u kombinaciji sastojaka koju je priredila sama priroda.

 

AFA je izuzetno bogata beta-karotenom ( prirodni pigment od kojeg se u našem tijelu stvara vitamin A). Sva su međunarodna istraživanja jedinstvena i kažu da je kod ljudi, čija hrana sadrži više beta-karotena, značajno smanjen rizik raka. To zahvaljujemo njegovom moćnom regenerirajućem, antioksidantnom i imunostimulirajućem djelovanju.

 

Fiziološke aktivne tvari (FAT), kao što su različiti fikopigmenti, prirodni antioksidanti, encimi, klorofil itd. daju AFA-i naglašena svojstva zaštite od radijacije i raka. Zahvaljujući njima mogu se zaštititi ljudi koji rade u radioaktivnoj sredini, pacijenti koji se zrače, žrtve Černobila kao i za prevenciju od raka ili njegovih recidiva kod rizičnih grupa stanovništva.

 

Prema provedenom istraživanju svakodnevno uzimanje jednog grama AFA algi povećava za oko 40% sposobnost aktivne migracije T limfocita ( takozvane stanice ubojice) u tkiva, te tamo postaju aktivniji i bolje uništavaju eventualne stanice raka i mikroorganizme (jačaju celularni imunitet). Utječu isto tako dobro i na humoralni imunitet.

 

AFA djeluje blagotvorno i na izmjenu tvari i na aktivnost svih organa i organskih sustava a istovremeno je efikasan tonizator i regulator PNEI-sustava (psiho-neuro-endokrino-imunog sustava).

Jedan od najinteresantnijih učinaka uporabe AFA- e je njegov blagotvorni učinak na nervni sustav, mozak i psihu. Prema dr Gabrielu Cousens, vodećem specijalisti holističke medicine iz SAD-a, ova alga aktivira neurotransmitorske sustave, koji mogu prevenirati depresiju, poboljšati koncentraciju, jasnoću i izdržljivost uma. Stimuliraju i kreativne sposobnosti te razvoj desne hemisfere tj. intuitivne i umjetničke crte osobnosti. Isti taj autor je promatrao obrnuti proces Alzheimerove bolesti kod pacijenata koji su redovno uzimali velike količine AFA-alge.

 

Saznajemo također o blagotvornom učinku kod multiple skleroze, epilepsije, depresije, psihoze, neuroze, mentalne zaostalosti, dječje paralize itd. To je rezultat ne samo činjenice što je AFA vrijedno stanično hranjivo, već i što sadrži velike količine neuropeptidnih prekursora koji su od vitalnog značaja za djelatnost mozga.

 

Stres, učenje, nedovoljan odmor, pušenje, alkohol, premorenost, konkurencija u svemu... prije ili kasnije dolazi do pada koncentracije, a da ne govorimo o smanjenoj radnoj sposobnosti.

Rješenje je AFA alga, poznata kao eliksir za mozak, super - gorivo za živčani sustav čovjeka. U stanju je nahraniti, obnoviti i energizirati umorne stanice.

 

Drugi aspekt djelovanja AFA-e je stimulacija kompleksa epifiza-hypotalamus-hipofiza. Funkcioniranje ovog kompleksa još nije dovoljno poznato te je predmet mnogih istraživanja. Postoje brojne hipoteze, a jedna tvrdi, da su tu skrivene neke sposobnosti ljudskog uma kao intuicija, telepatija i holistična percepcija tj. sposobnost obrađivanje informacija na različitiji način od dosadašnjeg.

Nije isključeno da uzimanjem algi pomažemo razvitku malo poznatih viših sposobnosti čovječje psihe i tako pomažemo evoluciji čovjeka.

 

Ne smije se zaboraviti, da sve što unosimo u organizam ostavlja svoje vibracije u našem tijelu i duši, pa je moguće postojanje određene pravilnosti u stimuliranju različitih dijelova mozga i različitih energetskih centara odgovarajućim hranjivima i postizanje željenog učinka. Ostaje nam "samo" otkriti pravilnu kombinaciju.

A to je zaista izazov.

 

Ana

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla