Specijalna Promocija 3
Akcija u siječnju 2014.
Banner
Home Akcije Najnovije Akcija u siječnju 2014.
Akcija u siječnju 2014. PDF Print E-mail
Written by ana   
Tuesday, 21 January 2014 07:15

Da kiselo-alkalna neravnoteža uzrokuje bolest nije novi koncept . Još 1933 godine, dr. William Howard Hay iz New Yorka, objavio je novu tvrdnju da su sve bolesti uzrokovane "samotrovanjem" zbog nakupljanja kiseline u tijelu.

Kiselost organizma producira razne zdravstvene probleme.

Probavne: višak želučane kiseline, acid refluks, gastritis, čir.

Nezdrava koža, nokti i kosa: nokti su tanki i lako se lome, koža je suha, a kosa suha, neuredna i ispada, stvaraju se pukotine u kutovima usana,...

Problemi sa zubima i usnom šupljinom: osjetljivost zubi, afte u ustima, infekcije grla i krajnika, zubobolja.

Oči, glava, tijelo: glavobolje, osjećaj hladnoće, sklonost infekcijama, grčevi u nogama, suzne oči, konjuktivitis, upale kapaka i rožnica.

Živci i emocije: niska energija, konstantan umor, depresija s gubitkom radosti i oduševljenja, pretjerana nervoza.

Istraživanja su pokazala da su žene, koje imaju kroničnu kiselost, pod većim rizikom za gubitak koštane mase. Mnogi prijelomi kuka, među sredovječnim ženama, su povezani s visokim faktorom kiselosti zbog prehrane bogate životinjskim namirnicama, a sa malo povrća.

"Bezbroj bolesti raznih imena dolazi iz istog uzroka ... previše kiseline u tijelu ! " - Dr. Theodore A. Baroody u svojoj iznimnoj knjizi „Alkaliziraj ili umri“

"Imunološke stanice koje su previše kisele ili previše alkalne, ne proizvode antitijela ili citokine (kemijski glasnici koji reguliraju druge imunološke stanice), umanjena je sposobnost da unište mikroorganizme. Kao rezultat toga, pogođeni pojedinac postaje osjetljiv na virusne, bakterije, gljivice i druge zarazne mikrobe, kao i rak. " - Dr. William Lee Cowden

Pretjerano kiselo stanje slabi organizam i može postati vrlo opasno. Da bi naše tijelo dobro funkcioniralo, zahtijeva blago alkalno stanje, pa je u slučaju kiselosti prisiljeno  posuditi minerale, kalcij, natrij, kalij i magnezij, iz vitalnih organa i kostiju kako bi neutraliziralo kiselost. Stanje visoke kiselosti može biti neprimijećeno godinama, što uzrokuje da tijelo trpi dugotrajnu štetu.

Potrebno je uravnotežiti pH
Tipična prehrana većine se sastoji uglavnom od namirnica koje kisele organizam,  meso, žitarice, šećer, a alkalne namirnice poput voća i povrća su prisutne u znatno manjim količinama nego je potrebno, nedovoljno da neutralizira višak kiselosti koju konzumiramo iz druge hrane. Osim toga, navike poput duhana, kave, čaja i alkohola iznimno jako kisele organizam.
Preporučeni odnos namirnica na našem jelovniku bi trebao biti oko 20 posto kiselih i 80 posto alkalnih namirnica. Popis kiselih/ alkalnih namirnica možemo vrlo lako pregledati, iako u osnovi svi znamo gdje pravimo grešku.

Konzumacija mikro algi u jutarnjim satima pomaže uravnotežiti pH, koji je u tijeku noći postao kiseliji, radi redovnih metaboličkih procesa za koje su se koristile rezerve minerala iz organizma.

AFA alga je lužnata – alkalna 9-11 što izvrsno doprinosi ravnoteži pH.

Osim toga energiju koju inače tražimo u šalici kave, sa kojom ćemo dodatno zakiseliti organizam, pronaći ćemo u našoj jutarnjoj dozi algica i značajnoj količini vode koju ćemo uz njih popiti. Voda će također utjecati na pH ravnotežu. 
Energija koju dobijemo konzumacijom algi i drugih superhrana nije bljesak nego je dugoročno prisutna i podržava organizam u održavanju zdravog tkiva, liječenju ozljeda, …,  optimalnom funkcioniranju svih organa, jer djeluje na razini svake stanice.

Superhrana se nameće kao najbolji odabir za prirodnu nadopunu prehrane dragocjenim nutrijentima koji često nedostaju u prehrani suvremenog čovjeka. Pretočene u moderne eliksire, otopine i koncentrate vrijednih nutrijenata i ljekovitih tvari, te namirnice obogaćuju prehranu modernog čovjeka i pružaju mu razne blagodati.“

doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinička nutricionistkinja

Goga mi je proslijedila ovaj mail koji je dobro pogledati. Osim korisnih preporuka, vidjet ćemo da smo blagoslovljeni članstvom koje nam daje mogućnost vrlo povoljne kupovine.

http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/zimski-vitamini

Iz posebne ponude za siječanj izdvajam da se uz kupovinu 3 kom Zelene energije dobije 1 Zelena energija gratis.

Zelena energija sadržava AFA algu, spirulinu i Alfalfa(lucernu). To je izvrsna kombinacija koju može koristiti svatko, a posebno se preporuča maloj djeci, trudnicama i dojiljama, rekonvalescentima, starijim ljudima, svima kojima je tijelo slabo.

Analizom provedenom u Reading Scientific Reaserch Ltd, utvrđeno je da 100 g Zelene energije sadrži 1205 kJ - 284 kcal… ostalo o zelenoj energiji i drugim proizvodima, možete pročitati u katalogu koji je u privitku.

Kišni pozdrav, ali veliko sunčano toplo hvala, za sve dane i godine od kada se pišemo i surađujemo.

I naravno, uvijek sam tu, za sva pitanja, nejasnoće, pomoći bilo kakve vrste, kao i za vaše divne mailove koji mi tople dušu.

 

Ana

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla