Specijalna Promocija 3
Zašto sam počela koristiti AFA alge
Banner
Home Iskustva korisnika Oni su naša preporuka Zašto sam počela koristiti AFA alge
Zašto sam počela koristiti AFA alge PDF Print E-mail
Written by alga   
Tuesday, 04 September 2012 20:45

Zašto sam počela koristiti AFA alge

Više od 30 godina sam patila i borila se sa problemima probavnog sustava, uključujući veliku nadutost.
Naravno da sam za to vrijeme probala razne preporučene tretmane, koji nisu uopće pomagali ili bi pomogli malo i za vrlo kratko vrijeme.
Bila sam uporna. Nisam se mirila sa problemom nego sam stalno tražila nove načine da ga riješim.
Tako tragajući, na internetu sam naišla na AFA algu i proizvode bazirane na AFA algi. Program detoksikacije, odnosno LAGANI POČETAK, je bio taj koji me je odmah zainteresirao. Čitajući o programu shvatila sam da je najkompletniji od svih s kojima sam se do sada susrela.

Osim bifidusa i acidofilusa, bakterija debelog i tankog crijeva, koje su tako bile potrebne probavnom sustavu, program je sadržavao i probavne enzima i AFA algu.

Imala sam osjećaj da je to rješenje.

Uz program za detoksikaciju sam uzimala kompleks masnih kiselina radi bolje apsorpcije.

Program se uzima mjesec dana. Već za to vrijeme rezultati su bili pravo čudo u odnosu na stanje kakvo je bilo, ali sam mislila da može i bolje. Zato sam nastavila uzimati lagani početak, ali samo pola doze, znači po 1 kapsulu enzima, 1 acidofilusa i 1 bifidusa, uz 2 kaps AFA algi i EMK, još 4,5 mjeseca.

Dakle, nakon tih 5,5 mjeseci moja probava je bila odlična i sve vezano sa probavnim sustavom, ali sam još uvijek osjećala laganu nadutost.

Nastavila sam uzimati AFA algu i kompleks masnih kiselina, ali i 2 kapsule Aquasource kolostruma dnevno, jer u sebi ima probiotike. Kolostrum sam uzimala 3 mjeseca. Već nakon mjesec dana stanje je bilo savršeno i od tada se osjećam izvrsno.

I dalje uzimam AFA algu i kompleks masnih kiselina. Kako je već prošla godina dana od prvog susreta s laganim početkom, ovaj mjesec sam ponovila cijeli program. Dakle, odlučila sam bar jedanput godišnje ponoviti program detoksikacije.

***MOJE DRUŽENJE S ALGAMA ZAPOČELO JE U SVIBNJU 2007. god. i DO DANAS SAM IM OSTALA VJERNA

Imam 36 god. i majka sam šestero djece.

Cijeli život sam se borila sa osjećajem opće fizičke slabosti, nedostatka energije, a anemičnost je bila konstanta nalaza krvne slike.

Također, patila sam od alergije i zatvora ili neredovitog čišćenja crijeva što mi je stvaralo probleme još od djevojačkih dana. U nekoliko navrata morala sam potražiti stručnu pomoć liječnika i dobiti klistir. Isti problem se javljao i nakon svakog poroda.

Počela sam uzimati alge i postepeno se upoznavati s njihovom blagodati.

Uzimam AFA, zelenu energiju i EMK. Dva mjeseca nakon početka konzumiranja istih, ostala sam u drugom stanju sa šestim djetetom. Nisam prekidala alge, nastavila sam ih i dalje jednako uzimati. U odnosu na prethodne trudnoće, u ovoj sam osjetila poboljšanje općeg stanja i gotovo nestanak svih mojih tegoba. Ne odmah, ali postepeno. Probava je bila bolja u samom početku, a opće stanje organizma je polako jačalo. Nije bilo jutarnje malaksalosti. Tijekom trudnoće nalazi krvne slike su se poboljšali, posebno željezo, za razliku od ranijih trudnoća, je bilo odlično.

Nakon poroda u proljeće 2008. god. nisam osjećala uvijek prisutne proljetne alergije i opće stanje organizma mi je bilo jako dobro. Poslije porođajni oporavak mi je bio puno brži od prethodnih.

Tijekom protekle dvije godine nisam uzimala nikakve lijekove, a posebno ne antibiotike i nisam bila čak ni prehlađena.

Danas Benjamin ima 16 mjeseci, također do sada nije koristio antibiotike. I ostaloj djeci, Davidu (12), Brigiti (9), Dominiku (8), Sari (7) i Leopoldu (3) svakodnevno dajem po 1 AFA algu kao dodatak prehrani. Školarcima jako pomaže da se nose sa svojim zadaćama.

ZAHVALNA SAM BOGU NA SVEMU PA I NA ALGAMA!!!

****

Za alge (zelenu energiju) i kompleks masnih kiselina smo se odlučili prije dva mjeseca, u trenutku kad je naša unuka imala 2 godine i 3 mjeseca i kad se posumnjalo da ima celijakiju.

Temeljem krvnih pretraga ustanovljena je alergija na gluten, a ultrazvukom abdomena vidjeli su da su joj crijeva u lošem stanju.Predložili su biopsiju crijeva koja je trebala biti za dva tjedna kako bi potvrdili dijagnozu. Simptomi zbog kojih smo je uopće odveli liječniku bili su sljedeći: jako je smršavila, mišići su oslabili, trbuščić joj je bio izbočen i napet, nije imala apetit, niti energije, bezvoljna, okice mutne, nije čak htjela oblačiti cipelice jer je znala da će hodati, špangice u kosi su joj smetale.

Kasnije su nam rekli, kad se sve rekonstruiralo, da su prvi znaci bili lagana anemija kad je imala godinu dana i zubna caklina joj je počela žutiti i mrviti se, pa su joj prva dva zubića okrhnuta. Međutim to za liječnike nije bilo alarm da je pošalju na pretrage, samo je dobila željezo, a za zubiće su isto rekli da se ništa ne poduzima, kao to su mliječni zubi, loše nasljeđe, iako mi svi imamo dobre zube. Međutim mi smo smatrali da i mliječne zube treba liječiti, odlučili smo zaustaviti daljnje propadanje i odveli je na terapiju ozonom, a dobila je i pastu s kojom je prala zube (tekuću caklinu). Zaštita dječjih zubića ozonom potpuno je bezbolna i mjeri se u sekundama. Sad ima bijele, čvrste zubiće, ide na kontrole i čim se nešto primijeti odmah se reagira.

Budući ta dva tjedna do biopsije nismo smeli mijenjati prehranu, odnosno izbaciti gluten, odlučili smo ipak nešto poduzeti te smo 20. kolovoza ove godine, naručili alge. U dogovoru s gđom Anom Karlović odlučili smo se za Zelenu energiju i kompleks masnih kiselina.

Kompleks masnih kiselina, kapi, su joj odmah bile super, a alge smo joj davali tako da bi sadržaj kapsule istresli u vodu, dobro promiješali i onda bi ih, u dvije ili tri velike žlice popila. Rezultati su bili slijedeći: nakon tri dana oči su se razbistrile, nakon tjedan dana dobila je apetit, bez problema jede, žvače, traži još. Ima više energije. Potpuno drugo dijete. Na biopsiji doktor za izgled crijeva kaže da su super, ni traga izgledu kakav je bio na ultrazvuku dva tjedna prije, ne vidi nikakvu upalu.

Međutim nakon obrade uzorka ipak se vidi oštećenje resica (trećeg stupnja). Nakon biopsije iz prehrane je izbačen gluten, te je naša unučica nakon mjesec dana takve dijete, a i uzimanja algi potpuno drugo dijete. Cijela obitelj (roditelji, bake, djedovi, prabake) pazi da jede samo ono što smije. Udebljala se, vesela, puna energije, jede bez problema, bez problema proba nova jela, čak meso žvače (prije se nije smjelo vidjeti), razigrana , trči.

Svaki dan se čudimo toj brzoj promjeni i mislimo da su alge u tome odigrale ključnu ulogu.

Nadam se da će svatko tko ovo pročita shvatiti da svojoj djeci moramo biti sami liječnici i da sami moramo doći do informacija koja su nam korisna, jer to nitko umjesto nas neće učiniti. Mi smo to naučili na teži način i žao nam je što je morala proći godina dana od prvih simptoma do dijagnoze jer su za to vrijeme resice dosta uništene a nije moralo biti tako. Nadam se da će se oporaviti. Zahvaljujemo se liječnici s Rebra, gastroenterologu koja je odmah posumnjala na celijakiju i sve učinila što je trebala.

Moja unučica i dalje pije alge. Ispočetka smo se trebali malo potruditi da ih popije. plakala bi, ali bi ih svejedno uredno popila, slatkica mala, a kasnije nije više plakala, to joj je postala dnevna rutina. Malo pomalo kćer ju je naučila i sada pije kapsule. Ona je stvarno posebno dijete. Ostali smo i dalje na jednoj kapsuli dnevno jer su rezultati više nego dobri. Ne znam što bi još moglo biti bolje.

Lijep pozdrav

S. B., baka

14.10.2010.


….lakše nosim dan…


U želji da nam svojim primjerom ukaže na važnost prevencije, nazvala me gospođa koja se već više od 2 godine preventivno hrani AFA algom.

Mlada žena, 32 godine, do sada nije imala nikakvih problema sa zdravljem. Razlog njenog zanimanja za AFA algu je vrlo zahtjevan dnevni raspored, što sa sobom nosi stres i prehranu sa namirnicama upitnih vrijednosti. Trebala se odlučiti za neke dodatke prehrani. odlučila se da prehranu obogatu algama.

Evo njenih riječi:

„……..Čitala sam o raznim dodacima, ali mi se odmah svidjela AFA alga jer je prirodna. Svaki dan mi se potvrdi da je to bila dobra odluka.

Ujutro prije doručka popijem dvije alge, a druge dvije ili tri, u toku dana koliko mi je dan naporan. Bezbrižna nastavljam dalje raditi sa puno energije, nemam nikada ni u primisli mogućnost bolesti radi loše prehrane. Sigurna sam da će alge izbalansirati sav moj nered. Svjesna sam da bi bilo još bolje kada bi se uz alge zdravije hranila, ali to je sada nemoguće, pa prema tome, hvala algama.

U početku, petnaestak dana, sam imala problema sa glavoboljom i laganim osipom po koži što je bio znak toksičnosti organizma, bez obzira što sam se osjećala zdrava. Počela sam sa algama u zadnji čas, ali bi možda bilo bolje sam za početak napravila detoxikaciju organizma. U svakom slučaju, sada puno lakše nosim dan.

AFA algu će uvijek biti u mom jelovniku. K tome ponekad dodam esencijalne masne kiseline, a za vrijeme ljetnih vrućina antioxidanse.“

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla