Specijalna Promocija 3
Acid refluks
Banner
Home Novosti Informacije Acid refluks
Acid refluks PDF Print E-mail
Written by ana   
Monday, 28 April 2014 17:04

Antacidi, u koje spada, na primjer, Gastal, kao i PPI lijekovi Nexium, Prevacid, Prilosec, doprinoseći lošoj apsorpciji vitalnih hranjivih tvari, mogu stvoriti veliki rizik za naše zdravlje, jer to dovodi do demencije, nepravilnog rada srca, nedostatka željeza, upale pluća, teškog umora, krhkih kostiju….

Pružajući tek privremeno olakšanje, lijekovi suzbijaju kiselinu neophodno potrebnu za pravilan rad probavnog sustava. Snižavanjem razine kiseline u želucu hrana se kvalitetno ne probavlja, pa sve hranjive tvari kao i svi vitalni građevni blokovi, potrebni za dobro zdravlje, kao što su vitamin B12, kalcij i magnezij, ostanu tijelu nedostupne.

Tako možemo jesti najzdravije namirnice, ali uzalud, jer tijelo neće dobiti potrebne vitamine i minerale. Želudac će biti pun, a tijelo će polako umirati od gladi.

Umjesto opasnih „lijekova“ potrebno je probavnom traktu vratiti ravnotežu.

Evo jedne priče:

Otprilike prije godinu dana, doživio sam jaku bol u prsima i žgaravicu. Bol u prsnom košu je bila takva da je sve ukazivalo na mogući srčani udar. K tome, uz neprestano podrigivanje imao sam veliku žgaravicu.

Srećom sa mnom je bio moj prijatelj, kiropraktičar, koji mi je odmah rekao da je to hernija, koja nastaje kada se dio želuca zavuče gore pod ošit, što može biti posljedica slabljenja okolnog tkiva, a može se pogoršati pretilosti i pušenjem. Ljudi s hernijom često imaju žgaravicu, no, mnogi imaju herniju bez žgaravice, kao i žgaravicu bez hernije.

Prijatelj kiropraktičar mi je savjetovao specifični kiropraktički tretman za herniju, tehniku koja pomaže da se izbočeni dio želuca vrati na svoj prirodni položaj.

K tome sam promijenio naviku jedenja poslije 19 sati, čime je ​​želudac, prije spavanja, u potpunosti bio oslobođen od sve hrane.

Utvrđeno je također da mi tijelo nije dovoljno apsorbiralo hranjive sastojke, pa sam, prema savjetu nutricionista i liječnika, napravio nekoliko prehrambenih promjena.

Dan sam započinjao sa 2 kapsule modro zelenih algi, tijekom dana sam uzimao 1-2 kapsule enzima uz svaki obrok, a sa salatom jednu kapsulu ribljeg ulja.

Ovi kombinirani savjeti su mi pomogli iskorijeniti oba problema u roku nekoliko mjeseci.

No, dok sam pregledavao internet vidio sam da mnogi „liječe“ Hijatalnu kilu operacijom i teškim lijekovima, a acid refluks opasnim lijekovima i bio sam pomalo bijesan, kako se lako preporučuju tako drastične mjere, umjesto malo kiropraktike i promjena prehrane.

 

Ova priča, kao i mnoge, potvrđuje blagodati za tijelo kada prehrana sadrži tako punovrijedne namirnice kao što su modro zelene AFA alge, a budući su hranjive tvari AFA-e, radi njene stanične membrane, lako dostupne, može biti hrana čak i dojenčadi, kao i bolesnicima i ostalima sa osjetljivim probavnim sustavom.

Tek da ponovimo gradivo:

Izuzetno bogata klorofilom, željezom, beta-karotenom, sadrži gotovo sve vitamine u uravnoteženom stanju, a osobito vitamin B12, najvažniji vitamin stvaranja krvi.

Ukratko, AFA djeluje blagotvorno na aktivnost svih organa i organskih sustava, ali posebno treba istaknuti njen blagotvorni učinak na nervni sustav, mozak i psihu, efikasnost u reguliranju PNEI (psiho-neuro-endokrino-imunog) sustava. To je vrijedno stanično hranjivo, koje sadrži velike količine neuropeptidnih prekursora koji su od vitalnog značaja za funkcioniranje mozga.

Poboljšava koncentraciju, jasnoću i izdržljivost uma, stimulira kreativne sposobnosti te razvoj desne hemisfere tj. intuitivne i umjetničke crte osobnosti.

Poznat je njen blagotvorni učinak kod Alzheimera, multiple skleroze, epilepsije, depresije, psihoze, neuroze, mentalne zaostalosti, dječje paralize itd.

 

Uglavnom, dobro je uvijek imati na umu da sve što unosimo u organizam ostavlja svoje vibracije u našem tijelu i na našoj duši. S toga, držimo otvoren um za nove ideje, ali ih uvijek kombinirajmo sa našim zdravim razumom, imajući na umu našu jedinstvenost.

 

Veliki pozdrav uz mudrost Marcusa Aureliusa „Kad se ustanete ujutro promislite kakva dragocjena privilegija je biti živ – disati, misliti, radovati se, voljeti“.

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla