Specijalna Promocija 3
Novi proizvod - organski vitamin D
Banner
Home Novosti Novosti Novi proizvod - organski vitamin D
Novi proizvod - organski vitamin D PDF Print E-mail
Written by ana   
Monday, 07 October 2013 10:00

Uloga vitamina D u imunološkom zdravlju iznimno je dobro dokumentirana i ocijenjena kao pozitivna prigodom rasprave o prehrani i alergijama,  koju je organizirala Europska agencija za sigurnost prehrambenih proizvoda (EFSA).  Zaključak je: “utvrđena je uzročno-posljedična veza između dijetalnog unosa vitamina D i normalnog funkcioniranja imunološkog sustava, te održavanja normalne mišićne funkcije.“

No, poželjno je da se vitamin D i kalcij uzimaju zajedno, jer sinergijski podržavaju izvanredno važne funkcije; pomažu u održavanju normalnih kostiju, zubi i mišićne funkcije. Kalcij, k tome, potiče energiju za metaboličke funkcije, neuroprijenos, zgrušnjavanje krvi i normalno funkcioniranje probavnih enzima, dok vitamin D podržava normalnu funkciju imunološkog sustava te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Budući hranu iz prirodnih izvora tijelo uvijek procesira  bolje negoli sintetičke proizvode, svi vitamini i minerali, koji su zastupljeni u Aquasource proizvodima, su iz potpuno prirodnih izvora, sa što manje intervencije kod procesiranja.

Najbolji prirodni izvor vitamina D je Prah organske gljive. Riječ je o naročitoj vrsti šampinjona koja pruža vrlo čist i potentan oblik vitamina D2. Uzgaja se bez pesticida te je minimalno procesirana kako bi se iz nje dobio organski certificirani prah.

U svom nedavnom izvješću  "Gljive –Nova superhrana", nutricionistica Jane Clarke sažima glavne znanstvene studije iz cijelog svijeta koji ističu izvanrednu hranjivu vrijednost i potencijal gljiva, jer su bogate hranjivim tvarima koje naše tijelo treba za proizvodnju energije i popravak stanica - uključujući probavne enzime, vitamine spektra B, bjelančevine, vitamina, a posebno vitamin D2 .

Studije ukazuju da šampinjoni sadrže važnu tvar koja se zove konjugirane linolne kiseline ( CLA ). CLA smanjuje rizike koje predstavljaju visoke razine estrogena, koje su upletene u rak dojke. Stručnjaci su fascinirani prisutnosti CLA u gljivama, jer se ova vrsta masnih kiselina inače nalazi isključivo u namirnicama životinjskog podrijetla kao što su mlijeko, sir i meso.

Kao prirodni izvor kalcija odabrana je crvena alga  (iz roda Lithothamnion). Riječ je o rijetkom i jedinstvenom tipu alge koja živi blizu obala Irske, poznata kao “savršen prirodan izvor kalcija”

Odavno je poznato da crvena alga pomaže imunološkom sustavu jer reagira na napad virusa, te redovito uzimanje crvene alge može smanjiti broj virusnih oboljenja. Tradicionalno se koristi za niz bolesti, uključujući urinarne infekcije, astmu, gušavost i želučane probleme, kao i za čireva i tumora s različitim stupnjevima uspjeha.


Treći vrijedan sastojak je organska alfalfa, koja sa prva dva daje najbolji sinergijski efekt. Alfalfa je vrlo lužnata, sadrži obilje hranjivih tvari i najveći je izvor fotonske energije, energije svijetla.

Alfalfa, lucerna, je poznata kao jedna  od biljaka s visokim prehrambenim sadržajem kalcija, klorofila, karotena, te vitamina K, koji je prilično visok. Također sadrži vitamin A, tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niacin (vitamin B3), vitamin B5, vitamin B6, vitamin C, vitamin K, i folne kiseline, pa minerale, kalcij, željezo, magnezij, fosfor, bakar i cink.

To su dakle, tri vrijedna sastojka novog proizvoda Organski vitamin D, koji nam je ovaj mjesec dostupan gratis, a koji će biti od pomoći svima onima koji ne dobivaju dovoljnu količinu vitamina D od sunca ili iz hrane.

Pogotovo je potreban trudnicama i dojiljama, djeci ispod 5 godina starosti, osobama starijim od 65 godina, svima koji nisu duže vrijeme izloženi suncu, bilo da se na suncu štite odjećom ili su vezani za rad u zatvorenim prostorima, ljudima koji imaju tamniju kožu kao oni afričkog, karipskog ili južno azijskog porijekla.

Proizvod je pakiran po 60 kapsula, dnevna doza je 2 kapsule, a cijena mu je 145,00 kuna.

Naglo je zahladilo, ali ne brinimo, uživajmo bez straha u ovom i svakom danu, jer hraneći se AFA algom, naš imuno sustav je snažan i može odgovoriti na sve dnevne izazove.

Neka nam zdravlja i radosti.

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla