Specijalna Promocija 3
Zdravlje je pravo stečeno rođenjem
Banner
Home Novosti Razmišljanja o životu i zdravlju Zdravlje je pravo stečeno rođenjem
Zdravlje je pravo stečeno rođenjem PDF Print E-mail
Written by ana   
Thursday, 21 November 2013 09:28

No, u stalnom natjecanju sa Prirodom i sa Stvoriteljem, niti ne razmišljamo o tome kako zloupotrebljavamo naše tijelo. I upravo radi tog natjecanja sa svačim i svakim, a konačno i sa samim sobom, uvijek, ama baš uvijek, razmišljamo o tome što trebamo činiti poslije toga što upravo činimo. Samo rijetki sretnici imaju drugačije navike. Pa tako hranu kupujemo ne razmišljajući da će ta namirnica biti ugrađena u nas same, našu obitelj, djecu…. mjerilo nam je često samo markica na kojoj piše „akcija“. Kupujemo žurno, s mobitelom na uhu, razmišljajući o nečemu što moramo uraditi poslije.

A kad bi samo malo bolje pogledali, vidjeli bi da namirnice koje nam se nude uopće nisu hrana, nego samo izgledaju kao hrana, ne sadrže nikakve prirodne sastojke.

Pitamo se treba li nam detoksikacija!
Živimo u društvu koje potiče prehranu sa puno proteina, mesa, prekomjernu konzumaciju mliječnih proizvoda, od čega postajemo kiseli, nesretni i bolesni, rafiniranih žitarica, iz koji se gluten u debelom crijevu doslovno pretvara u ljepilo, škrobnu hranu koja blokira metabolizam, rafinirane šećere koji nagrizaju mozak. Nudi nam se povrće i voće začinjeno pesticidima, obrađene namirnice pune otrovnih bojila, konzervansa, pojačivača okusa, kao što su MSG što uzrokuje ozbiljne glavobolje, aspartam i saharin uzrokuju rak, propilen glikol tj antifriz, aluminij koji uzrokuje Alzheimerovu bolest.

Potreba za detoksikacijom postaje još očitija kada uzmemo u obzir konzumaciju

  • gaziranih pića sa visokim sadržajem fosforne kiseline koja uništava kosti,
  • prekomjerne količine kave koja kiseli organizam i utječe na središnji živčani sustav i rad nadbubrežne žlijezde,
  • mlijeko i mliječne napici, što također kiseli organizam i stvara sluz, što može uzrokovati leukemiju, probleme sa hormonima kod žena, rak reproduktivnih organa,
  • alkoholna pića koja su također vrlo kisela i obrađena sa štetnim kemikalijama kao što su eter i metanol, koji se unutar tijela pretvara u formaldehid i neurotoksin.
  • cigarete koje sadrže više od 700 sastojaka, uključujući nikotin, šećer, sol, opijum, kofein, itd.
  • dok točimo gorivo na benzinskoj stanici inhaliraju nas pare kemikalija, udišemo ispušne plinove, ugljikovih i dušikovih oksida
  • koristeći proizvode za čišćenje u kućanstvu izrađene sa štetnim sastojcima koje slabe imunološki / obrambeni sustav.
  • osobni higijenski proizvodi su izrađeni sa kemijskim sastojcima , kao što su propilen glikol , natrij sulfat, olovo, aluminij, otrovna bojila; fluor koji je u gotovo svim zubnim pastama
  • skupi parfemi koji zagađuju krv i limfu, antiperspiranti napravljeni sa acetil alkoholom, propilen glikolom i aluminijem
  • Posljednje, ali ne i najmanje važno su proizvodi najprofitabilnije industrije lijekova, od kojih neke čak često usput kupimo da nam se nađe; aspirin, čije korištenje uzrokuje čireve i unutarnja krvarenja, antidepresivi, koji izazivaju suicidalna razmišljanja, kontracepcijske pilule koje uzrokuju rak i hormonalnu neravnotežu, popis je dug.

Čišćenje tijela, detoksikacija, pomaže da eliminiramo nakupljeni otrovni otpad, sluz, parazite i crve, višak masnoće, nakupljenu tekućinu - celulit, nakupljene stare fekalne naslage, i još mnogo toga što ima ključnu ulogu u sabotiranju našeg zdravlja.

Čišćenje otvara vrata ozdravljenju, a zdravim osobama donosi bolju energiju, jasnija razmišljanja, pozitivan pogled na život, pojačava snagu volje, imunitet, tjelesne funkcije se normaliziraju što donosi redovitost stolice, nestaje želja za nezdravim proizvodima, osobito za šećerom i slasticama.

Svako će za sebe odabrati način i vrijeme za detoksikaciju, važno je da bude u skladu sa prirodom. Alge koje uzimamo na dnevnoj bazi pomažu tijelu da obavlja svoju redovnu funkciju detoksikacije, također voda, 1,5 – 2 litra dnevno. No, k tome bi trebalo tjedno ili u 15 dana, imati 1 dan samo na vodi, ako je moguće ili sa što manje jela, a jedan ili dva puta godišnje, temeljito čišćenje probavnog trakta i obnova crijevne flore. Uvijek na prirodan način, u skladu sa prirodom, proljeće, jesen.

Priroda nam je u našem samoubilačkom pohodu ponudila tretman ozdravljenja putem prehrane mikroalgama.

„U posljednjih nekoliko desetljeća, vi ste započeli žestoki napad na prirodu i ubrzo uspjeli srušiti sustav za održavanje života na planetu. Pokazujete iznimne sposobnosti da u vrlo kratkom vremenu nanesete duboke rane majci Zemlji: uništili ste cijele biološke vrste uništavajući ekološku ravnotežu Zemlje, probili ste ozonski omotač, povećali globalno zagrijavanje, ogoljeli planine, proširili pustinje, zagadili zrak, vodu i Zemljino tlo.

Vaš nasilnički odnos prema okolišu može dovesti do uništenja svih oblika života i urušavanja samog planeta. Nastavite li s tim "trijumfalnim maršem", i vaša će vrsta nestati. Mi, mikroalge, ostat ćemo i započeti život iznova!

Ako želite učvrstiti život na planetu, trebate prvo učvrstiti sebe iznutra. Vaša povećana životvornost urodit će novom stvaralačkom snagom….“ Izvadak iz knjige "HAK ROST - Neka bude istina" dr. Marija Papazova -Obraćanje mikro - algi ljudima 21. stoljeća

I na kraju, uz veliki pozdrav, link koji nam kaže „hrana je važna, jer ono smo što jedemo“. Vrlo kratak, pogledajte.

http://www.youtube.com/watch?v=RwZY1jaw2EM

Lijep dan!

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla