Specijalna Promocija 3
Koenzim - trebamo li ga?
Banner
Home Proizvodi ENZIMI & ALGE Koenzim - trebamo li ga?
Koenzim - trebamo li ga? PDF Print E-mail
Written by alga   
Friday, 12 April 2013 16:53

Dr. Peter Mitchell, je otkrio vitalnu ulogu COQ10 - Koenzima u proizvodnji stanične energije i biokemijskom prijenosu energije među stanicama, uz pomoć Q10. Za to epohalno otkriće 1978 godine je dobio Nobelovu nagradu. Danas ta čudesna tvar, koju koristimo kao dodatak prehrani, omogućuje produljenje životnog vijeka i održavanje svih sposobnosti usprkos životnim naporima.

Koenzim, koji se proizvodi normalno u svim stanicama, a najviše u srčanim, jetrenim i stanicama imunološkog sustava, je katalizator u procesu metabolizma, pri pretvaranju hrane u energiju, što se događa u staničnim mitohondrijima.

Prirodno, proces starenja, loša prehrana, kao i loša probava, smanjuje sposobnost stvaranja koenzima. Stoga je danas kao dodatak prehrani naišao na primjenu u usporavanju procesa starenja, nadoknadi energije i zaštiti staničnog tkiva u mnogim bolestima i bolesnim stanjima.

Snažan je stanični antioksidans koji štiti stanice od kemijskih spojeva, hvatač slobodnih radikala, koji se stvaraju kad je organizam izložen naporu, dugotrajnom sunčanju, stresovima, onečišćenom zraku, infekcijama, kemoterapiji.

Starenjem tijelo gubi sposobnost sinteze potrebnih količina Q10, pa je primjerice kod 40-godišnjaka njegova koncentracija manja za 30%, a kod 60-godišnjaka čak za 60%. Gubitak uzrokuju i druge pojave kojima je izložen čovjekov organizam, kao što su onečišćen zrak, pušenje, stres, sunčanje, fizički napori.

Smanjenjem Q10, važnog izvora energije u organizmu, dolazi do odumiranja stanica, što izaziva smanjenu otpornost organizma, srčane bolesti, starenje koje je vidljivo na koži, krvarenje desni, gubitak vitalnosti i energije. Pojavljuju se vidljivi znakovi umora, bore, sportaši gube kondiciju…

Smanjenjem koenzima češće su infekcije, brzo zamaranje, kardiovaskularne smetnje, smanjene sposobnosti i snaga, uopće ubrzani proces starenja, a naborana koža je vanjska manifestacija unutarnjih procesa.

Kako bi usporili proces starenja, produljiti životni vijek i vitalne sposobnosti, treba početi uzimati koenzim već od 35-te godine, a naročito oni koji su ušli u zrelije životno doba, koji su izloženi napetostima, suncu, koji se bave sportom, iscrpljujućim radovima, koji se oporavljaju od bolesti, koji žele da im se organizam pomlađuje iznutra i izvana. Koenzim stimulira imunološki sustav i štiti srce od oštećenja koja uzrokuju neki kemoterapijski lijekovi.  Također je učinkovit u poboljšanju srčanih funkcija, a novija istraživanja ohrabruju i kad je riječ o Parkinsonovoj bolesti, kao i kod liječenja muškog steriliteta.

Proizvod, nama dostupan, je kombinacija koenzima Q10, krom polinicotinata i AFA alge, s čime je dobiven prehrambeni preparat s dobro uravnoteženim i učinkovitim djelovanjem širokog spektra.

Chrom polynicotinate je hormon koji regulira metabolizam ugljikohidrata, pomažući u prijenosu glukoze. Nedostatak ovog elementa je često razlog povišenoj ili smanjenoj razini šećera u krvi, hiper ili hypoglikemija, te popratnoj pojavi dijabetesa. Dodavanjem prehrani chrom polynicotinate regulira se razina glukoze u krvi, značajno se smanjuje nivo triglicerida kod dijabitečara, a također dolazi i do izgaranja prekomjernih tjelesnih masnoća.

AFA alga je hrana koja sadrži sve potrebne nam nutrijente, prilagođeni upravo našem organizmu, u izvrsnom odnosu koji omogućava sinergijsko djelovanje. No,  važno je uz sve to naglasiti da je AFA alga najbolja hrana za mozak.

Ova kombinacija sastojaka se preporuča svima nakon 35-te godine, a posebno osobama sa problemima srčanog i krvožilnog sustava, dijabetesa, uz kemoterapiju, a uz AFA algu se pokazao jako učinkovit kod živčanih oboljenja; (multipla skleroza, Alzahaimerova bolest, Lupus, Shizofrenija …).

U pogodnostima travnja COQ10 sa krom polinicotinatom i AFA algom nam se nudi sa 50% više sadržaja, umjesto 30 dobijemo 45 kapsula, a za istu cijenu.

Počastimo naše srce i našu kožu, cijelo naše tijelo!

Lijep dan

Ana

 

You have no rights to post comments

AFA alge / Zagrepčani / Portal za umjetnike / Knjige za djecu / Demokratska stranka žena / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce i umjetnike / Biblija - Sve o Bibliji - Biblijske priče / Portal za knjižničare i knjigoljupce
Joomla templates by a4joomla